Шокиращ срив на Локо! Три гола за 8 минути, червен картон и последва нокаут!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (51)
19:21 / 18.03.2022
11299
Локомотив (Пловдив) демонстрира ужасяващо слаба игра на чужд терен и намали до минимум шансовете си за попадане в първата шестица на първенството. Вицешампионите загубиха от Арда с катастрофалното 1:5 в мач от 24-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Кърджали.

Парвиз Умарбаев (3) бе точен за пловдивчани, а Александър Георгиев (25), Тонислав Йорданов (29), Петко Ганев (33), Иван Тилев (68) и Светослав Ковачев се разписаха за домакините. Освен това повече от половин час "смърфовете" бяха с човек по-малко заради изгонването на Райън Бидунга.

Това бе и първо поражение на Локомотив Пловдив срещу Арда, откакто тимът от Кърджали влезе в родния елит.

Така два кръга преди края на редовния сезон черно-белите останаха с актив от 31 точки на 7-мо място във временното класиране.

Иначе двубоят започна страхотно за локомотивци, които откриха резултата още в  3-ата минута. Райън Бидунга хвърли тъч, а Петко Ганев опита да върне с глава към вратаря Мартин Луков. Парвиз Умарбаев обаче стигна първи до топката и с едно докосване с левия крак я прати в мрежата за 0:1.

Десет минути по-късно Бирсент Карагарен проби отдясно и центрира по земя към наказателното поле. Топката стигна до Преслав Боруков, който шутира с десния крак, но в напречната греда.

Последва шокиращ срив в играта на черно-белите, които допуснаха 3 гола в рамките на 8 минути.

Вратарят на Локо Лукас Рейдър изби шут на Ковачев, но при добавката Александър Георгиев вкара за 1:1.

Четири минути след това голмайсторът проби отляво и центрира към малкото наказателно поле. Там младокът Мартин Паскалев направи груба грешка и изпусна Тонислав Йорданов, който засече с глава за 2:1.

В 33-ата минута Арда вкара трети гол. След центриране от корнер топката се отби нелепо в крака на Емил Янчев и отиде право в Петко Ганев. Той се възползва от подаръка и от 3-4 метра безпроблемно я прати в мрежата за 3:1.

В 58-ата минута Локо остана с човек по-малко. Райън Бидунга посегна опасно в крака на играч от Арда и първо получи само жълт картон от съдията Станислав Тодоров. След преразглеждане на ситуацията с помощта на VAR обаче реферът вдигна вдигна директен червен картон на бранителя.

Десет минути след това Иван Тилев вкара четвърти гол за домакините, които изцяло доминираха на терена и дори изпуснаха още 2-3 чисти положения. В 90-ата минута Светослав Ковачев наказа поредната грешка в "черно-бялата" отбрана и се разписа за окончателното 5:1.

Локо игра в състав:

Лукас Рейдър, Йосип ТомашевичМилош Петрович, Мартин Паскалев, Райън Бидунга, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Александър Василев (58- Христо Иванов), Бирсент Карагарен, Димитър Илиев (78- Ивайло Димитров), Преслав Боруков (58- Иван Сулев).



Виж коментарите (51)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).