Ето как ПФК Ботев ще отбележи своята 110-годишнина, фенове благодариха на Зингаревич

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:08 / 09.01.2022
3364
ПФК Ботев и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна съвкупност от събития, с които "жълто-черният" клуб ще отбележи своята 110-годишнина. 

"И този път ние, феновете, сме единни, разчитаме на подкрепата на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също така срещаме и подкрепа от страна на клуба и мажоритарния собственик г-н Антон Зингаревич, за което им благодарим“, подчертаха представители на Инициативния комитет, в който освен фенове влизат и бележити общественици и ветерани от жълто-черния отбор. 

Първото събитие ще стартира още през следващата седмица и то ще е конкурс за детска рисунка по темата Ботев, разкриха участниците в днешната пресконференция в Коматево. Децата ще са разделени в 3 възрастови групи, крайният срок за предаване на творбите е 15 февруари, а специално жури под председателството на художника Константин Константинов ще отличи най-добрите сред тях.

В периода между 11 и 13 март сдружение ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще организират награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете информирани своевременно, уточниха организаторите.

Ето какво още информираха от Сдружение ПФК Ботев:

На 12 март ще бъде осъществено едно дългоочаквано от феновете и гражданите на Пловдив събитие – първата копка на "Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, който ще бъде първият подобен проект, реализиран в спортна база в България. Този парк ще остане за поколения ботевисти като възможност за почитане историята на клуба и възпитание на младите таланти чрез поддръжката и развитието му. Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури, много растителност и величествена гора на Ботев Пловдив.  

В началото на март предстои и организирането на фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на богатия ни на традиции клуб. Тя ще се проведе в галерия "Капана“, а след края ѝ творбите ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Също през март предстои издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110-годишния юбилей на клуба. 

Събитията продължават и през пролетта, като ще започнат с Пролетен благотворителен бал, който ще  се проведе през май. Със събраните средства ще бъде финансиран конкурс за изработката на идеен проект на паметник на Динко Дерменджиев – Чико. 

Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде организиран Детски футболен турнир "Георги Славков – Бенкса“. Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността своевременно. 

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специална, професионално изработена детска книжка, която ще бъде раздадена безплатно на най-малките за 1 юни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).