Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:33 / 05.01.2022
3207
Сагата около участието на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия няма край. След като световният номер 1 получи медицинско изключение и стана ясно, че ще защитава титлата си в Мелбърн, сега се появи нов проблем.

Австралийска медия съобщава, че сърбинът е кацнал в страната, но поне засега не е пуснат да влезе, тъй като властите не искат да признаят визата му. 

Визата е била изпратена от екипа на Джокович, а проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващия задължителен документ за ваксинация. 

Щатът Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили. 

Новината бе съобщена от местната медия The Age, която се позова на източник от летището.

Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза. Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но им е било отказано.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).