Ботев с драматичен успех над Царско село след 3 греди и фрапантни пропуски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
18:22 / 11.12.2021
7795
Ботев (Пловдив) завърши успешно 2021 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните изиграха силен мач, но въпреки това победиха много трудно Царско село с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево.

Антоан Бароан (10) и Реда Рабей (90) се разписаха за домакините, а бившият капитан на Ботев Лъчезар Балтанов (42) бе точен за Царско село.

По този начин възпитаниците на Азрудин Валентич ще зимуват на 4-о място в класирането с актив от 32 точки, колкото има и третият Черно море, но с мач по-малко.

Ботевистите откриха резултата още в 10-ата минута. Току отправи удар, при който след намесата на Янко Георгиев топката срещна гредата. При добавката Бароан вкара, а голът бе потвърден след намеса на ВАР.

Четвърт час по-късно Тодор Неделев изведе Бароан в чиста позиция. Янко Георгиев успя да блокира изстрела, а след това Па Конате шокиращо пропусна на празна врата от 2 метра. 

В 42-ата минута Царско село изравни чрез Лъчезар Балтанов. Бившият капитан на "канарите" засече с глава центриране от корнер на Лукас Диас. Халфът демонстрира уважение към "жълто-черните" и не се зарадва, което предизвика и аплодисменти от трибуните.

В самия край на първото полувреме Виктор Генев стреля с глава, но топката рикошира в гредата.

В 57-ата минута Тодор Неделев проби отляво и центрира към Емануел Току. Ганаецът бе на точката за изпълнение на дузпа и шутира, но топката отново срещна гредата зад вратаря Янко Георгиев.

Двадесет минути по-късно жълто-черните за трети път в мача уцелиха гредата. Тодор Неделев изведе Димитър Тонев на дузпата и сам срещу вратаря. Нападателят овладя и шутира с левия крак, но Янко Георгиев изби, а след намесата му топката се отби в напречната греда.

Така се стигна до 90-ата минута, когато "канарите" най-после вкараха втори гол. Мартенс изведе отдясно Маркиньос и той центрира към малкия пеналт. Там Реда Рабей засече с крак на празна врата за 2:1.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Антоан Бароан (68- Димитър Тонев), Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей.



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).