Стартира строежът на многофункционалната спортна зала в село Тополово

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:27 / 22.02.2021
1355
Заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров направи оглед на вече стартиралите строително-монтажни работи (СМР) на спортната зала в село Тополово. Проектът се реализира изцяло с държавно финансиране.

Многофункционалната спортна зала за волейбол и баскетбол ще се ползва и като физкултурен салон към ОУ "Отец Паисий" в Тополово. До момента школото не разполагаше с подходящо затворено пространство, в което да се провеждат часовете по спорт. Залата ще бъде оборудвана със съблекалня, санитарни възли и други и ще отговаря и на други изисквания и стандарти.

"Финансирането, проектирането, изборът на изпълнител, възлагането и строежът – всичко e на Министерството на младежта и спорта (ММС). Наш ангажимент е да осъществяваме контрол на строителните дейности. Към момента вървят изкопните работи и започва отливането на фундаменти. Надяваме се в най-кратки срокове да можем да разчитаме на едно хубаво съоръжение, което да е добро и да отговаря на изискванията на децата и на всички жители от населеното място“, посочи Стоян Димитров.

Заместник-кметът увери, че учебният процес в тополовското училище няма да бъде възпрепятстван по никакъв начин. Строителната площадка е с отделен вход и мястото й е обезопасено.

Строителството по проект "Изграждане и оборудване на спортно съоръжение“ започна на 18.02.21 г. Планираната продължителност на СМР е 94 дни. Спортната зала в Тополово ще стане факт, след като при посещението си в Асеновград премиерът Бойко Борисов се ангажира с изграждането й по молба на волейболния отбор в населеното място, завоювал не една победи от национални и регионални първенства.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).