Красив гол на Минчев и изпусната от Домовчийски дузпа качиха Локо отново на върха

Автор: Стойчо Генов
Коментари (9)
14:05 / 06.12.2020
6954
Локомотив Пловдив победи Ботев (Враца) с 1:0 като гост в мач от 15-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадион “Христо Ботев" във Враца. Георги Минчев (27) бе точен за играчите в червено-черни екипи, а Валери Домовчийски от домакините изпусна дузпа в 82-ата минута.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Тунчев имат вече актив от 30 точки, с който се изкачиха на първо място във временното класиране на шампионата.

Локо стигна до чисто голово положение още в 3-ата минута. Бирсент Карагарен нахлу в наказателното поле и почти от аутлинията пусна пас назад към Парвиз Умарбаев. Таджикът отправи силен удар с десния крак от 12-13 метра, но над гредата.

Само 3 минути по-късно след бърза комбинация между Кристиан Илич и Бирсент Карагарен последва центриране по земя към Момчил Цветанов, който на метър пред голлинията засече с шпагат, но в аут.

Локо откри резултата в 27-ата минута след страхотна атака. Умарбаев комбинира с Димитър Илиев по десния фланг, след което капитанът на пловдивчани моментално центрира в наказателното поле. Там влизащият на скорост Георги Минчев надскочи бранител на домакините и засече с глава в горния ляв ъгъл на вратата на Ботев за 0:1.

Домакините на два пъти имаха претенции към съдията Никола Попов за дузпа, които не бяха уважени. В средата на второто полувреме пък влезлият на смяна Валери Домовчийски направи фрапантен пропуск, шутирайки от 4-5 метра фронтално срещу вратата в аут.

В 82-ата минута Ботев получи дузпа, след като Кристиан Гомис фаулира в наказателното поле Даниел Генов. Зад топката застана Валери Домовчийски, който шутира с левия крак над напречната греда.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (68- Лукас Салинас), Кристиан ИличМомчил ЦветановБирсент Карагарен (88- Николай Николаев), Димитър ИлиевГеорги Минчев (90+1- Кенан Муслимович).



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).