Над 100 състезатели в държавното първенство за млади ездачи в Асеновград

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:30 / 30.10.2020
952
В Асеновград ще се проведе двудневно конно състезание. Днес и утре общината е домакин на Държавно първенство за млади ездачи, което се явява и квалификация. Дистанциите, на които ще се състезават спортистите, са от 30, 40, 60 и 80 километра. Надпреварата е на стадионното пространство срещу бившето ТКЗС в Асеновград.

На събитието се очаква да присъстват близо 100 състезатели от цялата страна, както и много любители на този спорт от града домакин. Спортното мероприятие ще се проведе на открито и при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Маршрути на състезанието:

– 30 километра: старт – параклис "Свети Илия“ – село Козаново и обратно (две обиколки);

– 40 километра – старт - параклис "Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – финал (две обиколки);

– 60 километра – старт – параклис "Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – финал (две обиколки);

– 80 километра – старт – параклис "Свети Илия“ – село Козаново – село Червен – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – язовир в село Мулдава (под стоевския път) – финал.

Организатор на събитието е Спортен клуб по коневъдство и конен спорт "Цар Иван Асен II". Община Асеновград отпусна полагащите се на организацията средства за издръжката му. Средствата ще се ползват за покриване на разходите по организацията и провеждането на състезанието.

Освен това, общинската управа съдейства и за осигуряване безопасността на участниците. Апелират се гражданите за търпение и спазване инструкциите на органите на реда по време на състезанието.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).