Зрелищен мач между два от най-класните тимове в "Пловдив 2020"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:19 / 21.10.2020
1819
Третият кръг от любителския волейболен шампионат за смесени отбори "Пловдив 2020" противопостави два от трите най-класни отбора в надпреварата - Рилски орли и Машините.

Получи се мач на много добро ниво, в който изобилстваха красиви и дълги разигравания, мощни забивки и няколко блока, които бяха в графата "monster block". Двама разпределители, които обичат атрактивния стил на игра, а двама от най-изявените състезатели - Кирил Котев и Иван Джапунов, са вече на линия. Първият показа защо е бил MVP за републиканската титла на родния му Марек (Дупница) при юноши старша възраст през 2016 година, като дори е награден лично от тогавашния национален селекционер Пламен Константинов.

Също така, заради тези си изяви, Котев бе част и през същата година от младежкия национален отбор, а и е представял страната ни на Световен форум в Аржентина.

Момчетата от Рилски орли взеха победата с 3:1, като триото от школата на Марек (Дупница) - Кирил Котев, Владислав Рангелов и Ивелин Петрев, показаха необходимия синхрон, който имат и с други момчета от отбора им, с които са били част и от университетския отбор на ПУ, воден от треньора Димитър Ангов.

Машините пък оправдаха името си и се бориха до край в един шеметен мач, който завърши в точно в полунощ в зала "Лаута".

Част от момичетата под 18 години, които тренират любителски в сборни групи във ВК Марица и имат познати в отборите, останаха да ги подкрепят, а организаторът Атанас Карачански ги покани да се присъединят към пролетното издание на шампионата и подсилят отбори с необходимото изискване да има жени в тима.

Забелязва се, че така агресията е с по-нисък интензитет, а момичета в първенството, за пореден път показват, че играят с огромно старание и по-нищо не отстъпват и по качества и на любителско ниво, няма проблем да се играе със смесени отбори.

В оставащите срещи от 3-ия кръг в петък Гъзетата играят срещу Weekend&Chill от 21:30, а в неделя има два мача един след друг - от 18:30 MatN - Орел, Рак и Щука, а в 20:30 тимът на организатора Рубикон среща Третия отбор. И трите срещи ще се изиграят в зала Лаута.

В класирането лидер е Рилски орли с 14 точки, следван от Гъзетата с 10 и мач по-малко. Следват Weekend&Chill с 8 т. и Машините с 6.

Системата за точкуване умишлено е променена от организатора, като реално това е единствената разлика от професионалните правила. Прави се с цел да е по-интересно и всеки отбор да има стимул дори за всеки спечелен гейм.

Във всяка среща се разпределят общо 5 точки, като всеки гейм носи точка - при 3:0 - 5 точки, 3:1 - четири, 3:2 - три, 2:3 - две, 1:3 - една и 0:3 - нула.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).