Само два са възможните варианти за проблемния терен до стадион "Шипка"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:04 / 07.10.2020
1261
Заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров, главният архитект Петко Прокопиев и експерти от общината проведоха две срещи със собственици на имоти, частично разположени на територията на помощното игрище при стадион "Шипка“ в града. Основната цел на продължаващите преговори е да се запази целостта на терена, за да може тренировките на спортистите от Асеновград да протичат необезпокоявано.

Два са възможните варианти за разрешаване на казуса с реституираните земи в посочената зона.

Първият е собствениците на частта, навлизаща в самото игрище, да бъдат обезщетени, като се урегулира нов имот в пространството, разположено до съществуващата жилищна сграда там. А именно: да се обособи площта между входа на помощното игрище (откъм стадиона), съблекалнята и къщата до нея, без да възпрепятства достъпът за ползването им.

Вторият вариант е стартиране процедура по отчуждаване на земите. Това са двете единствени законови алтернативи, чрез които може да се разреши проблемът. А частта, която попада извън зоната на помощното игрище, ще се урегулира заедно с другите имоти в ската – в посока тенис кортовете. Община Асеновград очаква собствениците да се консултират със своите юристи и да предложат варианта, който би ги удовлетворил.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).