Жителите на Велинград шокирани от трагедията с 3 трупа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 13.04.2020
7647
Директорът на Главна дирекция "Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски даде извънредни подробности за кървава семейна драма с три трупа, която се разигра навръх Цветница във Велинград.

"За съжаление това е един много трагичен инцидент“, заяви главен комисар Христо Терзийски. Той поясни, че сигналът в районното полицейско управление е получен в 09:50 часа вчера. Сигналът бил за "викове и скандали“.

"Колегите са се отзовали незабавно, но най-вероятно е отключена агресия при неизяснени обстоятелства. Основната версия, по която работим, е за две убийства и едно самоубийство. Следствените действия продължават“, увери гл. комисар Терзийски.

Той разкри, че не е имало сигнали за домашно насилие и побой в семейството на треньора по плуване от Велинград. "Голяма семейна трагедия е“, допълни главен комисар Христо Терзийски.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна каза, че нещо е отключило агресията у инструктора, който уби жена си и своя син. 

"Нещо е отключило агресията на инструктора по плуване от Велинград, който уби съпругата и сина си. Няма обаче външна намеса", каза по bTV главният секретар на МВР. 

"Сигурно е, че 68-годишният мъж е намушкал с нож съпругата си и техния син, а след това се е самоубил. Нашата работа продължава. Надявам се да разберем каква е причината. Може да е психическо заболяване. За съжаление той е мъртъв! Има събрани доказателства, но не мога да ги коментирам“, добави Иванов.

Той отрече мерките срещу разпространението на коронавируса да имат нещо общо с трагедията във Велинград. Миналата година е имало 72 сигнала средно на денононощие за домашно насилие, а сега са 77. Двамата родители са били инструктори по плуване в града и са обучавали десетки жители. Местните са шокирани и казват, че семейството било добро и за пример.

"Имаме значително понижение в битовата престъпност. Намалели са кражбите, грабежите и убийствата. Това не ни успокоява. Продължаваме да си вършим работата, защото не знаем в кой момент престъпниците може да се активират отново“, заяви Ивайло Иванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
13.04.2020 Никой не знае какво точно се е случило, за да се стигне до трагедията с 3 трупа във Велинград
12.04.2020 Треньор по плуване заклал съпругата си и сина си във Велинград, след това се е самоубил
12.04.2020 Тежко престъпление потресе Велинград, семейство е намерено мъртво
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).