Заместник-министър: Очакваме язовир "Пловдивци“ да бъде въведен в експлоатация още тази есен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:07 / 26.05.2018
6640
година да се осигури финансиране и през 2019 г. да започне неговото подновяване.

Проектният капацитет на язовир "Пловдивци" позволява захранването за питейно-битови нужди в четири общини. Той се изгражда в рамките на съвместно споразумение между МРРБ и Световната банка. Проектът е на стойност 47,4 млн. лв.

По време на срещата с кметове на общините Смолян, Рудозем, Златоград и Чепеларе бяха обсъдени възможностите за инвестиции във ВиК отрасъла в региона, включително за малките населени места с население под 10 хил. жители, за които в момента няма осигурено европейско финансиране. Крумова изтъкна, че с подготвяния от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Закон за ВиК ще бъде създаден фонд за устойчиво финансиране изграждането и ремонта на ВиК съоръжения и пречиствателни станции за населени места с население между 2 хил. и 10 хил. души. "Набелязали сме мерките и стъпките, които можем да предприемем заедно с общините в Област Смолян и ще работим приоритетно за подобряване състоянието на ВиК отрасъла в региона“, категорична бе регионалният заместник-министър.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).