Загиналата Вилислава карала АТВ-то със 100 км/ч! Правили й забележки за бързото каране, но не взимала от дума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
15:30 / 01.05.2018
31864
С близо 100 км в час е карала АТВ 25-годишната Вилислава Русева, която в понеделник загина на обходния път на пловдивското село Белащица, смятат разследващи. Назначена е техническа експертиза за скоростта.

"Въпросното шосе е извън регулация. Беше направено преди години, за да бъдат изведени от населеното място тежкотоварните камиони от близката кариера. Белащица обаче се разрасна и в момента трафикът по същото трасе е оживен", каза кметицата Цветанка Читакова, цитирана от "24 часа". По думите й ограничение за шофьорите по този път нямало и те профучавали като куршуми. Отсечката е под наклон и предразполага към висока скорост.

Във фаталния ден Вилислава се качила на нерегистрирано АТВ без каска, нямала и книжка. Катаджии предполагат, че е загубила контрол над возилото, прелетяла е с него над канавка и се е забила в дърво. От удара машината се е преобърнала. Водачката й е издъхнала на място.

Жителите на Белащица са потресени от трагедията с красавицата Вилислава. Описват я като позитивна личност, кипяща от енергия. Тя оставя сираче момиченце на 2 г. С бащата на детето си, с когото живеела в Перущица, се разделила и отскоро се пренесла при баба си и дядо си в Белащица. Възрастните помагали на внучката в отглеждането на хлапето. Родителите на загиналата шофьорка са разведени. Майка й от дълго време работела в чужбина. Баща й си имал втора жена. В нейното магазинче за дрехи Вилислава ходела да продава, за да изкара някой лев, докато е в майчинство.

"От седмица фучеше с машината по улиците. Правехме й забележки за бързото каране, но не вземаше от дума", обясняват местните. Бившият й колега Иван Георгиев, с когото Вилислава е работела в миналото в пловдивско заведение като сервитьорка, е изненадан, че е подкарала АТВ. Според него красавицата била по-плаха и по тази причина не си извадила шофьорска книжка. В тази къща на баба си и дядо си Вилислава е живеела с детенцето си.

Виж коментарите (19)

Още по темата (3):
30.04.2018 Вилислава е катастрофиралата с АТВ край Пловдив, оставя 2-годишно
сираче
30.04.2018 Ексклузивно: Първи кадри от трагедията край Пловдив, при която загина млада жена
30.04.2018 Жена загина след удар в дърво край Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).