Задържаха мъж заради аналог на високорисково наркотично вещество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 01.03.2016
2062
Окръжна прокуратура-Хасково образува досъдебно производство и привлече като обвиняем Атанас В., на 42 г. от Димитровград, за държане на аналози на високорискови наркотични вещества без разрешение с цел разпространение. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 26 февруари 2016 г. в Димитровград на път към спедиторска агенция е бил задържан Атанас В., у когото при извършен обиск са били намерени 26 плика с наркотично вещество. Опаковките са били готови за употреба и разпространение. 

С последващо претърсване в апартамент в Димитровград, обитаван от Атанас В., са намерени още полиетиленови пликове с белезникаво прахообразно вещество, електронна везна, листна маса и др. 

При извършена химическа експертиза се е установило, че иззетото вещество е аналог на високорисковото наркотично вещество, известно като ММВ - СНМINACA. 

То е било поставено в различни опаковки и съдове и е с общо тегло около 4 200 грама. Предстоят допълнителни изследвания с оглед установяване и анализ на цялото количество иззето вещество при извършените процесуални действия. 

Според експертизата предмет на престъплението е химичен аналог на поставени под контрол синтетични канабиноиди. 

Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, аналог е всяко вещество, което има сходен химически строеж с някое наркотично вещество и предизвиква аналогично действие върху човешкия организъм. 

Атанас В. е бил задържан за постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Днес Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Атанас В., което ще се разгледа от 13.30 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).