ВМЗ Сопот търси работници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:40 / 23.03.2016
5950
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ръководството на ВМЗ Сопот инициира работна среща днес с представители
на средни училища от региона и на пловдивския филиал на Техническия университет /ТУ/, във връзка с подготовката на кадри в областта на машиностроенето. 

Оръжейното предприятие има нужда от инженери, техници, стругари, фрезисти, електротехници - специалности, които от години не се изучават. 

Това стана ясно на срещата, в която участие взеха директорите на професионални гимназии "Генерал Владимир Заимов" в Сопот и карловските "Братя Евлогий и Христо Георгиеви" и "Христо Смирненски". 

"Представихме на училищните ръководства и на ТУ нашите предложения: да възстановим стажантските програми и платения летен стаж за ученици и студенти във ВМЗ. Имаме вече готови и утвърдени от Съвета на директорите правила за отпускане на стипендии: социални - за деца без родител; еднократни - за постигнати отлични резултати в обучението по техническа специалност и за цялостен отличен успех", поясни след срещата изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Гецов.

Той допълни, че конкретно за студентите задочници в специалността "Машиностроене" в ТУ, предприятието ще предостави възможност за изнесено обучение.

"Предложих, от името на ръководството, да подпишем и договор за сътрудничество с Техническия университет, по силата на който там ще можем да изпращаме за обучение и преквалификация наши работници", каза още инж. Гецов.

По думите му на 25 март представители на дружеството ще се отзоват на поканата на ТУ и ще присъстват на Деня на отворени вративъв Факултета по електроника и автоматика във висшето училище. На 14 април, в Деня на стажовете - отново в Пловдивския филиал, ВМЗ ще участва със своя презентация.

На първата работна среща е решено оръжейното дружество да изготви рекламен видеоклип за специалностите, за които се търсят кадри и да го предостави на основните училища в региона. 

"Целта е завършващите седми и осми класове да се запознаят с производството на ВМЗ и да бъдат мотивирани да се обучават в средни технически, а след това - и във висши специалности, каквито са необходими за предприятието", поясни инж. Гецов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).