В община "Марица" данъците вече може да се плащат и онлайн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:32 / 04.05.2022
1237
В община "Марица“ вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси, съобщи кметът Димитър Иванов, който демонстрира новата електронна услуга.

Жителите и фирмите на територията на селищната система могат да платят задълженията си от компютъра в дома и офиса си, чрез сайта на община "Марица“, използвайки виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от дирекция "Местни приходи".

ПИН кодът се получава след лично подаване на заявление в дирекция "Местни приходи“ на община "Марица“ на адрес гр. Пловдив, ул. "Средец“ №16 или чрез системата за сигурно електронно връчване.

На началната страница на сайта https://maritsa.bg/ е изведен бутон "Местни данъци и такси“, откъдето се влиза, за да се извърши плащането. Важно е да се отбележи, че услугата за гражданите е безплатна.

"Стартирането на системата за онлайн плащане на данъчни задължения улеснява административния процес, повишава качеството на обслужване, спестява времето на жителите и фирмите и нарежда "Марица“ сред модерните общини в България“, коментира кметът Димитър Иванов.

Услугата дава възможност плащането на данък сгради, такса битови отпадъци и данък на превозните средства да се извърши от друго населено място, включително и от чужбина.

Данъците в община "Марица“ могат да бъдат платени и в брой на касата на дирекция "Местни приходи“ на адрес гр. Пловдив, ул. "Средец“ №16, чрез ПОС терминално устройство, чрез банков превод по сметка на общината, чрез системата ePay, както и на касите на "Български пощи" ЕАД и на EasyPay.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).