В Стамболийски искат да довършат започнатата църква

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 14.06.2023
1376
На 5 юни - Свети Дух и празник на град Стамболийски, кметът Георги Мараджиев е подписал договор за дарение на имот, между Община Стамболийски и Българската православна църква. Имотът е от 2121 кв. м. и е вписан в Агенцията по вписвания. С този договор се дава и старт за дострояването на храма "Успение на Св. Богородица“.

В началото на месеца Общината изгради паркинг пред църквата с 42 паркоместа и се надява Пловдивския митрополит Николай да одобри проекта и със съвместни усилия да се построи храмът.

Мараджиев благодари на общинските съветници за разумното решение, което са взели.

"За осем години помогнахме да се ремонтират и построят и други църкви в общината. През следващия мандат с общи усилия можем да се гордеем с един прекрасен храм, за който мечтаеха поколения наши съграждани. В името на всички хора, които дариха средства и отделяха от залъка си за тази църква, в името на онези, които не дочакаха този момент, тази църква ще я построим. Подписването на договора на Свети Дух е едно знамение за мир и благоденствие. Бог да пази България!“, коментира Мараджиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).