Ужасяващи подробности за убийството край Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:54 / 15.07.2019
20996
Напоено с кръв убийство разтресе Асеновградското село Козаново в нощта срещу неделя. Зверството е станало в малка вила в местността "Свети Спиридон“, която жителите наричат Пчеларника. Припомняме,че след обилен запой и кратка борба, 58-годишният бивш професионален шофьор Йордан Филипов е наръгал няколкократно сина си Цветан с нож, вследствие на което 35-годишният мъж издъхнал.

Хората от Козаново разказат, че двамата често пиели, а с покачването на градуса започвали и скандалите помежду им, който често прераствали в бой. Отношенията им били толкова обтегнати, че дори живеели в отделни къщи, които се намират в съседство. Последно двамата се скарали сериозно малко преди Цветница, като тогава техен съсед едва ги разтървал и предотвратил евентуален фатален край.

По думите на местните, Йордан дори се опитал да прикрие зверството и пред разследващите лансирал тезата, че синът му сам си е прерязал вените и е загинал. Униформените пристигнали във вилата около 12 часа след кървавата свада и веднага арестували бащата, тъй като Цветан имал четири прободни рани – във врата, сърцето и две в корема.

Сигналът на телефон 112 бил подаден лично от кмета Атанас Тянев.

"В неделя сутринта ме събуди един братовчед на загиналия, който страда от епилепсия. Каза ми, че е станало нещо лошо и аз помислих, че е станало сбиване в селската кръчма. Той ми каза "Цецо си почина, прерязал си е вените“. Веднага се обадих на полицията и отидохме на мястото. Там всичко беше в кръв. След като щракнаха прангите на Данчо, той започна да говори някакви глупости – че бил козанска барета, нинджа и той щял да съди униформените, че са го арестували. Направиха му тест с дрегер – показа 1,75 промила. И това е часове след мелето. Не знам колко е бил пиян тогава. И на децата им е ясно, че е убийство. Ченгетата питаха Данчо къде е ножът, а той им каза, че ще го намерят след 2-3 дни, и че го е хвърлил в храстите. Оказа се, че острието е под тялото на момчето“, разказа пред репортер на "Марица“ Тянев.

Кметът припомни, че на 30 март 2017 г. в селото е станало друго убийство, което все още се точи в съдебните зали. Тогава 36-годишен фермер убива 56-годишния си пастир заради липсващи овце. Затова младият мъж е изправен пред Темида. Тянев заяви, че това, което е видял по време на своя мандат в Козаново, не пожелава на никой кмет да види.

Цялото село в шок след кървавата свада между Йордан и Цветан. "Ужасени сме от случилото се. Баща да убие сина си – това е най-големият грях в живота.

И на оня свят няма да му простят греховете на Данчо.

Това е малко село и всички се познаваме. Пили сме, били сме се, но такова зверство с нож е немислимо, особено по такъв начин. И прасе не се коли така“, коментира местен жител, който чакаше за пенсията си пред пощенския клон в селото.

Други коментираха, че единственият пряк свидетел на зверството е кучето на Филипови. Животинчето стои пред къщите им, а местните разказват, че то по цял ден снове между дома и вилата, чакайки стопаните си.

Жителите на Козаново разкриват, че Данчо е карал професионално камион, но са му взели книжката заради шофиране след употреба на алкохол. Жена му го била напуснала заради пиенето и отишла да работи в Гърция.

Всички настояват за тежка присъда,някои дори за доживотен затвор.

Какви са мотивите и причините за кървавото убийство и дали Йордан ще бъде задържан за постоянно в ареста, тепърва ще се изяснява от назначените експертизи, следствени действия и съда.

Този човек го чака минимум 20 години до доживотен затвор, освен ако не се опитат да го изкарат с психически отклонения, твърдят в селото.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
18.10.2021 В Пловдив решиха: 16 години затвор за Йордан, убил сина си
08.04.2021 Потвърдено: 16 г. затвор за Йордан, убил сина си край Пловдив
25.03.2021 Брутални подробности за убийството в Пловдивско
24.08.2020 16 години затвор за Йордан, който закла сина си край Пловдив
24.08.2020 Каква ще е съдбата на бащата, убил сина си в пловдивско село?
01.07.2020 Снахата на Йордан, който уби сина си с нож, затяга въжето около врата на свекъра си
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).