Ученици от Куклен с блестящи резултати от състезанието "Европейско кенгуру"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:02 / 27.03.2018
3948
За поредна  година се проведе Националното математическо състезание "Европейско  кенгуру"- областен  кръг. В него взеха  участие учениците от СУ "Отец Паисий" Куклен. Децата се представиха отлично и са с най-високи резултати в областта. Националното математическо състезание "Европейско кенгуру“ се провежда в два кръга – областен и национален. Учениците от I до XII клас участват в двата кръга. Времето за работа е 90 минути. Областният кръг включва 16 отделни теми.

Форматът на областния кръг е 26 задачи, първите 24 от които са тестови – всяка с пет избираеми отговора, от които само един е верният, и 2 задачи с номера 25 и 26 с кратък свободен отговор. Учебното съдържание за всяка възрастова група включва изучаваното на допълнителната или свободноизбираемата подготовка. "Това е уникално състезание за България, радваме  се че учениците на Куклен са сред най-добрите“, заяви кметът на община Куклен Мария Белчева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).