ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Трагедията в Пловдивско: Родителите на момиченцето потънаха в скръб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 16.04.2022Коментари (2)22673
©
Целите в черно, с подпухнали от плач очи, посрещнаха екипа на ПБ Новинар Ивелина и Станимир Станеви в село Анево. Бащата държи главата си в ръце и не може да повярва все още на ужаса, връхлетял семейството му, майката говори насила, буца е заседнала в гърлото й. В иначе уютния им дом вече няма детски смях, само снимки на 2-годишната Цветозара.

Осиротели са и нейните любими играчки. По-голямото братче на невинната жертва е изпратено при приятели, за да не става свидетел на сълзите на родителите си, въпреки че разбира всичко. Вчера е било погребението на Цветозара. Красивото момиченце остана завинаги на 2 годинки. Всички са разбити от скръб.

Цветозара беше брутално убита преди два дни от 72-годишен шофьор. Припомняме, че лекият автомобил "Шкода“ връхлетя върху майката на Станимир, която носила на ръце внучката си. 53-годишната жена пресичала пътното платно, когато возилото връхлетяло върху нея. Детето се е търкаляло метри на пътя и е издъхнало, а бабата е с опасност за живота. Мъртво е и домашното кученце на семейството, което жената водила на повод.

Ивелина и Станимир сами потърсиха медията, след като вчера Окръжен съд Пловдив освободи от ареста шофьора Денчо Денчев от Казанлък с мярка подписка. Мотивите на магистратите бяха, че той е възрастен, болен, няма опасност да се укрие. На делото беше съобщено, че тестът за наркотици е дал положителна проба за марихуана. Наложиха му забрана да напуска страната.

"Разочаровани сме крайно от решението на съда, от медиите научих, че са го пуснали, как така е освободен, при положение, че има наркотик. Има смъртен случай, има нанесена телесна повреда на свекърва ми, ние не знаем дали тя ще оживее. Не проумявам как съдът го освободи, умът ми не го побира. Искаме човекът, който ни причини този ужас, да си получи заслуженото. Искаме да се гледа нова мярка и той да се върне в ареста. Настояваме да си понесе последствията и ние ще го гоним до дупка. Това няма да ни върне детето, но той трябва да си получи заслуженото. Искаме да се гледа нова мярка, той да бъде задържан, не може да е на свобода. Имаме притеснения, че може да се укрие“, казаха почернените родители.

"На мястото на инцидента няма нито една пешеходна пътека, пътя скоро го ремонтираха, той е като скоростна отсечка в момента, но пътят е широк, няма дървета, няма нищо, което може да попречи на видимостта. Колата на този човек няма един метър спирачен път. Той въобще не се е опитал да спре. Убиецът на детето е имал видимост.

Той блъска свекърва ми в посока София, а тя пресича от другата страна, тя минава 4 или 5 метра, за да стигне той до нея, няма начин да не я е видял. Не съм разбрала пред виновника да е имало друга кола, която да му е отнела видимостта. Зад него са карали полицаи, които са виждали свекърва ми с детето, и са я виждали на 300-400 метра, а той как не я е виждал“, възмущава се още Ивелина.

По повод твърденията на защитата на Денчев, че тестът за марихуаната всъщност е дал положителен резултата заради лекарства, които пие за сърце и кръвно и за разреждане на кръвта, семейството заявява, че ако е така, това също е престъпление и този човек не би трябвало да сяда зад волана. Кръвните проби ще излязат до месец.

"Това за нас е убийство, искаме този човек максимално да лежи в затвора и ще направим всичко възможно това да се случи“, казва още Ивелина.

Семейството се е свързало с адвокатска кантора и ще подаде жалба до прокуратурата с искане Данчо Денчев да се върне в ареста.

Изказваме съболезнования на почерненото семейство! Почивай в мир, ангелче Цветозара!


Още по темата: общо новини по темата: 13
21.04.2022 »
21.04.2022 »
21.04.2022 »
18.04.2022 »
18.04.2022 »
15.04.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Намерете си свестен адвокат не от тия дето ходят по болници и гробища и ви оцещава света.Другия адвокат е много добър и е направил милиони от обезщетения.Щом се е хванал с обвиняемия значи е имало плащане яко и на адвоката и на другаде.Затова и убиец с наркотик не е задържан.
+1
 
 
Адвоката,чел ли е ЗДП!!!Явно не е,или си стреля сватбарската!Дори и в придружаващото упътване на всяко лекарство,пише,колко време,/ако има/след употреба,не трябва,да се шофира! Жалко за невинната душица!Съболезнования!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: