Това не се случва всеки ден на паркинг на бензиностанция на АМ "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:54 / 28.10.2021
22021
Трима български граждани са задържани от екипи на ОД МВР Пазарджик за транспортиране на мигранти в района на АМ "Тракия“. За охрана на участъка от автомагистралата обслужван от пазарджишката полицейска дирекция са ангажирани служители от ОДМВР, районните управления в Пазарджик и Септември.

През нощта на 26 срещу 27 октомври автопатрул засякъл на паркинг на бензиностанция лек автомобил "Опел“. Вътре полицаите открили четирима мигранти, които по-късно се оказали сирийски граждани. Те били транспортирани от 25-годишен жител на София. На същия паркинг органите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус "Фиат“, които също се оказали съпричастни към незаконната дейност за транспортиране на чужденците.

По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция спипали в района на 93-ти километър по посока за София движещи се пеш на няколко групи 11 чужденци. Оказали се афганистанци, които също били превозвани по аутобана с миниван. Возилото е открито изоставено от органите на реда. Предприети са действия за издирването на неговия водач.

На двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Нелегално пребиваващите на територията на страната ни чужденци са предадени на служители от група "Миграция“ и по-късно транспортирани в специализирани домове към Дирекция "Миграция“ и Държавната агенция за бежанците.

Тримата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по изясняването на случаите продължава.

Виж коментарите (0)

Още по темата (136):
29.09.2023 ООН обяви, че Средиземно море се е превърнало в "гробище" за деца
27.02.2023 Над 60 души са загинали, след като лодка с мигранти потъна край бреговете на Южна Италия
10.01.2023 Забраниха фризьорските салони, ето къде
20.12.2022 В 21 век талибаните затварят университетите за жени
06.12.2022 Министър Демерджиев: Агресията на мигрантите ще бъде посрещната с ответни
мерки
01.12.2022 Решетки за каналджия, спипан с 42-ма мигранти
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).