"Топлофикация" разклати трона на наследника на Цар Киро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:05 / 27.02.2019
11437
Без трон рискува да остане синът и бъдещ наследник на Цар Киро, принц Ангел Рашков, показа проверка на "България Днес". Повод са неплатени сметки за парно от фамилията на ромския аристократ. Според документите става дума за около пет хиляди лева, които Рашков-младши е пропуснал да внесе по сметките на пловдивската топлофикация. След отказа на ромския аристократ да се издължи, имуществото и бизнесът му са запорирани. В края на миналата година започва и разпродажба по молба на наетия от парното съдия-изпълнител. В резултат принцът губи подземния гараж в луксозната си пловдивска резиденция, където живее. От документи в имотния регистър става ясно, че сделката окончателно става факт на 14 декември 2018 г.

Оказва се, че и след продажбата на гаража дълговете на принц Ангел за парно не са изчистени, а запорът върху имотите му остава. Затова според финансисти следващата крачка е на тезгяха да излезе баровският мезонет заедно с мебелите и трона, на който царският наследник дава аудиенции.

Шокиращият търг няма да е прецедент за Рашкови, припомнят пловдивчани. През 2012 г. данъчните обявиха за продан и кичозния позлатен трон на баща му Цар Киро. Повод бе финансова ревизия, открила, че циганският монарх е "забравил" да плати на хазната над 65 хил. лв. Макар след няколко неуспешни опита цената на креслото да падне до 1000 лв., кандидат-купувач така и не се появи. Впоследствие Цар Киро все пак се накани да плати и проблемите му бяха решени.

Като истински цар Рашков от своя страна моментално се освободи от "осквернения" трон, подменяйки го с още по-помпозен. Столовете на Цар Киро и Царица Костадинка са с внушителни размери, тапицирани са с червена кадифена дамаска, а масивната им дървена част искри от злато.

Любопитно е, че през 2012 г. започват и драмите с парното на царския наследник принц Ангел. След края на отоплителния сезон Рашков-младши пропуска да от постановлението за запор. Схемата се повтаря и следващите години, въпреки нарочните подканяния от топлофикацията към Рашков да плати. След като опитите на дружеството да си събере парите не дават резултат, е нает съдия-изпълнител.

Междувременно за бъдещия цигански вожд се сещат и данъчните, чиято ревизия открива дължими близо 50 бона. Излизат и непокрити задължения и за чешмяна вода. Тях ромския аристократ след няколко подканяния все пак си плаща, а НАП сваля запора върху имуществото.

Щедрост, която принц Ангел така и не проявява към пловдивската топлофикация.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).