Тези са служителите на БАБХ Пловдив, хванати с подкуп - пари и сирена

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
14:09 / 19.02.2020
6395
Окръжния съд в Пловдив гледа първото заседание срещу служителите на областната дирекция по безопасност на храните – Пловдив, обвинени във искане и вземане на подкуп, предаде репортер на Plovdiv24.bg от съдебната зала. 

Това са Григор Милчев /48 г./ и Светослав Нестеров /37 г./. Срещу тях са повдигнати обвинения, че на 22 юни м.г., като длъжностни лица, в първомайското село Искра са поискали и приели дар - пари на стойност 1000 лева, както и хранителни продукти на стойност 84 лева, за да не извършат действия по служба – да не съставят акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност. По данни на прокуратурата, подкупът е извършен чрез изнудване.

През месец април 2019 г. двама фермери се уговорили да отглеждат съвместно стадата си от кози. За целта прехвърлили животните от имота на единия във фермата на другия в село Искра. Двамата обвиняеми разбрали, че това е извършено преди да бъдат подадени документите и решили да направят проверка. Двамата се разбрали да поискат 1000 лева от фермера, които да си разделят, а на него да му обяснят, че ако даде парите, няма да му бъде наложена административна санкция за превозването на козите от една ферма във друга без разрешение.

На 26 юни пострадалият занесъл парите и храните на бензиностанция в района на гр. Първомай. Там с лек автомобил чакал един от обвиняемите. Той взел двете торби с млечни продукти - буркани с козе мляко, пакети със сирене, извара, кашкавал и козе масло. Когато фермерът го попитал къде да остави парите, служителят му казал да ги пусне в една от чантите. Малко по-късно бил задържан от служителите на МВР.

При извършено претърсване в домовете на обвиняемите са иззети значителен по-размер парични средства – 17387 лева и 2700 лева, които са запорирани от съда по искане на прокуратурата, тъй като за престъплението подкуп, наред с наказанието "лишаване от свобода“ от три до десет години, е предвидено и наказание "глоба“ в размер до 20 000 лева, както и лишаване от права.

Делото ще се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица в края на месец март.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
09.04.2021 Осъдиха главен инспектор от БАБХ Пловдив
01.10.2020 Главен инспектор от БАБХ Пловдив влиза в затвора!
10.06.2020 Фермер разказа как е бил изнудван от инспектори на БАБХ - Пловдив
14.01.2020 Черни облаци над двама служители на БАБХ Пловдив
29.06.2019 Единият от задържаните край Пловдив инспектори - кметски син!
28.06.2019 Проговори жената, изнудвана от инспектори на БАБХ
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).