Страх от епидемии в Брестовица, селото потъна в боклуци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:00 / 16.08.2015
2462
Препълнени с боклуци контейнери преливат и част от тях покриват тротоарите, по които минават семейства с деца. Бездомни кучета и обикалящи клошари редовно преравят казаните и разнасят отпадъците на далеч. С покачване на температурите въздухът става непоносим и трудно се диша.

Така описват ситуацията в с. Брестовица жители, които посочват, че от 3 седмици боклукът в селото не е събиран. Мястото около всеки казан за отпадъци наподобява малко сметище. Хората са изплашени, че могат да плъзнат всякакви зарази. И без това в почти всяка къща има поне по един болен, който повръща заради чревна инфекция, ами остава да плъзне и хепатит, тревожат се майки. Страх ни е от болести, защото при последната голяма епидемия от хепатит в Пловдив преди десетина години заразата беше тръгнала от непочистените кофи за смет, припомниха по-възрастни жители.

Селото тъне в мръсотия, а за да минеш край казаните, трябва да сложиш противогаз, вонята е непоносима, разказа Даниела Кренчева. Никога Брестовица не е изпадала в такова състояние, макар и друг път да се е случвало 2-3 дни боклукът да не е бил вдиган, посочи жената. Жители подавали на няколко пъти сигнали в кметството - някои молили настоятелно, други по-изнервени, направили скандал, но оттам се оправдавали, че сега е отпускарски сезон и всички са във ваканция. В момента явно няма кой да се занимава с тоя проблем, а той ескалира с часове, възмутена е Кренчева.

От кметството полагат малко грижи за селото, почти са го оставили на автопилот, въпреки че е едно от най-големите в община "Родопи", недоволстват в с. Брестовица. Жители посочват, че в окаяно състояние е и паркът с детския кът, за който от години обещават да бъде обновен. Многобройни са и дупките по улиците, кратери зеят дори по главните отсечки.


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).