Стана ясна "мръсната" причина за кървавата ромска разправия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:12 / 27.07.2018
6796
Полицаи от Карлово и от Специализираните полицейски сили в Пловдив са предотвратили масово меле и разрастването на скандал между две ромски фамилии  в Карлово. Около 20 часа снощи постъпил сигнал, че заради битови неуредици се скарали представители на двата клана, живущи в къщи на калкан на ул. "Божур“. От източници на разследването "Блиц" научи, че двете фамилии живеели в къща на калкан. Мръсна вода избила от едната тоалетна и наводнила тоалетната на другата рода. Жените на двете фамилии си разменили по няколко обидни думи, намесили се мъжете.

Вдигнала се врява до небесата, ромите нарамили колове и камъни, започнал истински кървав екшън. Полицаите от Карлово заварили около 20 души да се пердашат яко, а наоколо се било събрало подкрепление и на двете страни от около 200 души. Само бързата намеса на ченгетата е предотвратила масовото меле, без да има сериозни последици. Шестима от подбудителите на конфликта, по трима мъже от всяко семейство на възраст между 24 и 41 години, са задържани в полицейския арест за едно денонощие. Образувани са две бързи производства. Други 8 участници били предупредени с писмени протоколи, а на един е съставен акт по Закона за българските лични документи. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Карлово.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).