Спасиха трето мече в близост до главен път Пловдив-Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:12 / 13.06.2021
2318
Трето мече е спасено днес от експерти от РИОСВ - Смолян в рамките на по-малко от 10 дни. То е намерено също в района до град Чепеларе в близост до главен път Пловдив – Смолян, където бе открито второто мече. По време на спасяването му са се включили и служители от ТП Държавно горско стопанство "Хвойна“, предаде БНР.

Най-вероятно спасеното днес мече е братче или сестриче на хванатото в петък и също като него е уловено без използването на упойка.

До момента не е открита майката на мечетата.

И третото спасено малко пътува към Парка за танцуващи мечки в Белица, където са настанени предишните 2, като му бъдат оказани необходимите грижи.

Първото бе открито на 4 юни край с. Смилян, а второто - на 11 юни край пътя Смолян - Пловдив в района на Чепеларе.

Още след първия случай на намерено само мече, изпратихме писма до Регионалната дирекция по горите и до Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, за да проверят районите и да засилят проверките за издадените разрешителни за лов, каза директорът на РИОСВ - Смолян Екатерина Гаджева.

Според директора на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов до момента не са установени обстоятелства, от които да се направи извод за бракониерство.

Утре е планирана работна среща между директорите на РИОСВ, ЮЦДП и РДГ. Целта  да се засили контролът върху бракониерството и да се набележат мерки за опазване на защитения вид.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).