Снахата на Йордан, който уби сина си с нож, затяга въжето около врата на свекъра си

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
13:07 / 01.07.2020
18668
Бившата съпруга на покойния Цветан Филипов, който беше убит с нож от баща си през юли 2019 г. в асеновградското село Козаново, разказа любопитни подробности от живота на семейството днес в съдебната зала. Думите ѝ обаче само затегнаха въжето около врата на бащата Йордан, даден на съд за убийството, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Жената се казва Мирослава Филипова и познава семейството на Йордан и Цветан от дете. 10 години е била заедно с убития син, като преди две години са се разделили окончателно. Ето какво разказа тя:

"Те често се караха, имаше скандали. Най-често бащата беше виновен. Приеха много, дори ежедневно - доста големи количества. Бившият ми съпруг Цветан имаше проблеми с алкохола, но не е проявявал агресия нито към мен, нито към баща си. Работеше с строителна фирма. От пиенето получи епилепсия. Обясних на бащата му, че това ще бъде фатално, но той продължи да му дава тайно пиене. Не можех да опазя Цветан от алкохола и си тръгнах. Баща му и с мен не се държеше много добре, всичко беше на наш гръб“, разказа Мирослава.

В съдебната зала беше приета и съдебно-психиатрична експертиза, според която Йордан е можел да отговаря за постъпките си по време на зверството. Той не страда от психично заболяване и не се води на отчет в Центъра за психично здраве.

Страните по делото бяха готови да приключат процеса, но адвокат Николова, която защитава Йордан пред съда, реши че трябва да се обърне специално внимание на една случка, която се е развила 3 месеца преди убийството в имота на Филипови.

Свидетели от районното в Асеновград разказаха, че на въпросната дата през април 2019 година, те са били изпратени в Коазново, на адреса на семейството. Посрещнал ги Цветан, който държал в ръката си нож. Веднага пристигнал и бащата, който казал на сина си да остави ножа и той го направил веднага. После младият мъж започнал да обяснява на унифмените, че го следят, че го наблюдават, че го гледат дори и в момента. Той бил съпроводен до РУ-Асеновград, а после и настанен в ЦПЗ-Пловдив. Според полицаите, той не е бил агресивен, а просто уплашен.

По делото беше назначена нова еспертиза, която трябв да изясни дали убития Цветан е страдал от психиатрично заболяване, водил ли се е на отчет в ЦПЗ, какво е било състоянието му към постъпването и изписването от му от ЦПЗ, както и преди убийството.

На следващото заседание се очаква Йорадан Филипов да чуе присъдата си.

Виж коментарите (1)

Още по темата (11):
18.10.2021 В Пловдив решиха: 16 години затвор за Йордан, убил сина си
08.04.2021 Потвърдено: 16 г. затвор за Йордан, убил сина си край Пловдив
25.03.2021 Брутални подробности за убийството в Пловдивско
24.08.2020 16 години затвор за Йордан, който закла сина си край Пловдив
24.08.2020 Каква ще е съдбата на бащата, убил сина си в пловдивско село?
18.02.2020 Бащата, убил сина си: Нападал ме е с нож и съм викал полиция
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).