Сигнализираха за отводнителен канал със сода каустик в Царимир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:28 / 30.04.2018
3662
Експерти на РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха проверка на отводнителен канал в с. Царимир по сигнал за замърсяване.  В него се твърди, че има и мъртва риба. Инспектиран е цех за пластмаса, чиято вода се зауства в отводнителния канал. Според жалбоподателя оттам се изливат води със сода каустик, които я замърсяват и водят до измиране на рибата в него. При огледа беше установено, че преди заустващата тръба на обекта каналът е сух. След заустването се констатира, че има замърсяване на канала с утайка и фини частици от пластмаса. Взети са проби на място, като резултатите нямат отклонения от нормите.

Очакват се резултатите от Регионалната лаборатория в Пловдив. Дадени са предписания да се почисти замърсеният участък от отводнителния канал. Експертите на МОСВ планират допълнителни проверки на съоръжението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).