Сигнал от село край Пловдив: Живеем на река, не на улица

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
09:09 / 05.09.2021
5117
“Като гражданин мисля, че е недопустимо да се живее вместо на улица - на река". Това написа в сигнал до Plovdiv24.bg жител на село Скутаре, като прилага снимки и сочи, че улицата е "Цвятко Радойнов".

“Тя е в лошо състояние от години, но в последните 15 дни е разкопана уж, за да бъде ремонтирана, но си стои разкопана. След пороя миналата седмица не мога да ви обясня как се прибират хората у дома", пише още жалбоподателят.

Отговорът от кмета на село Скутаре Стоян Добрев:

"Улицата наистина се ремонтира в момента и до края на тази седмица ще бъде готова. Средствата са подсигурени от голяма община". 

Кметът се извинява на хората за неудобството, но единствената му цел е била тя да стане по-здрава, да бъде укрепена по-дълбоко и насипана с камък, затова е била изкопана. Добрев призовава хората да потърпят още малко и да не рискуват да преминават през нея, така, както са направили преди време бус и бетоновоз, които са затънали.

Селото не е малко, има над 3500 жители и непрекъснато прииждат и нови. Строят се нови около 20 къщи в различните райони.

Стоян Добрев управлява вече трети мандат и от началото досега е асфалтирал немалко улици - по 4-5 на година. Трудно е, защото средствата се подсигуряват от голямата община. Въпреки това има какво още да се желае, за да се подобри живота на хората. Много улици са все още в лошо състояние. Селото има добра комуникация и е близо до Пловдив. Затова е предпочитано, особено след като настъпи пандемията.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).