Ще има ли справедливи наказания след поредните цигански изстъпления в Пловдивско?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:36 / 08.05.2019
6983
Днес, 8 май 2019 г., Районна прокуратура-Карлово внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо И.Я., 25 г., и Ил. Я., на 37 г., и Я.Я., на 32 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 4.05. 2019 г. в с. Кърнаре, обл. Пловдив, като съизвършители, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи  явно неуважени към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм – престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. ал. 1 във врл чл. 20 ал. 2 във вр ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата и място, тримата като съизвършители, са повредели противозаконно чужда недвижима вещ – питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението  на входната врата и на заведението, всичко на общо стойност 350 лева – престъпление по чл. 216 ал. 1 във вр чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

32-годишният Я.Я.  е привлечен като обвиняем и за това, че на 4.05.2019 г., в с Кърнаре, обл. Пловдив, се заканил на другиго с убийството и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Предстои Районен съд-Карлово да насрочи заседание по искането на прокуратурата. 

"Потресени сме от това, което стана в селото, заявиха местни хора след екшъна. Ромите пристигнаха изведнъж, бяха голяма и въоръжена група. Нямаше никакъв повод за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи само до обяд, а тогава там имаше абитуриентска вечер, разказа очевидец. Претенциите на ромите да си купят бира от там бяха съвсем неоснователни", допълни човекът от Кърнаре.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).