"Шепоти от родопски приказки" в Добралък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:41 / 24.07.2018
3514
До 5 август село Добралък е домакин на френската пътуваща трупа "Театър по пътя". Едно вълнуващо пътешествие от град Ардеш /Франция/, до Родопите в България. Очаровани от традициите, народното богатство на тази част от България, артистите на "Театър по пътя", заедно с колеги от Германия, Финландия и България ще стигнат до Родопите, за да изследват техните тайни и да поканят публиката на две представления и няколко творчески работилници.

Творческата работилница "Разказване на приказки". От 23.07 до 26.07 юли е работилницата "Пътуване през сетивата" - в нея участниците ще бъдат запознати с метода сетивен театър.

От 26.07 до 30.07 работилницата е "Фолклорно пеене и импровизация". Участниците ще обменят певчески материал от европейски вокални традиции от България, Германия, Франция и Финландия.

Двете представления са на 27.07. – "Пътешествие през сетивата"- представлението преплита истории и спомени на жителите на село Добралък и тези на артистите, изследващи автентичната среда на мястото.

Представлението "Шепоти" ще се играе в три дни, от 3.08 до 5.08 включително. Начална точка е село Добралък, от там зрителите ще поемат по горски пътечки, към приказен свят изтъкан от музика, поезия , акробатика и вълшебни пейзажи.

Публиката ще се включи във вплитането на родопски мотиви в приказката, извървяла дългия път от далечните земи до Родопите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).