Семейство от Пазарджик се сдоби с винетка за "скромните" 388 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:55 / 07.03.2019
31315
Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Нанови, които на 2 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

В интервю за Радио Пловдив Димка Нанова разказа, че вече имат винетка, която е четвърта по ред закупена от семейството. Така семейство Нанова е платило за една винетка близо 300 лева и до момента

На 7 януари подадохме молба в Областно пътно управление в Пазарджик с  приложено извлечение от банковата сметка. След  като изчакахме отново проверихме в АПИ и ни казаха, че молбата е препратена към  Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, обясни Нанова

Те ни изпращаха някакви готови отговори. Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един, коментираха те.

Искаме да дадем гласност чрез медиите  и да може други хора, които са се опарили като нас да си възстановят парите, категорична е Нанова.

В Национално ТОЛ управление съобщиха , че са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. 

Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата. 

Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени. Случаят на семейството от град Пазарджик  е сред  подадените единадесет молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Виж коментарите (2)

Още по темата (61):
15.12.2019 Нови глоби изненадват шофьорите догодина
03.12.2019 ТОЛ служители глобиха млад шофьор, не признаха електронната му винетка
20.11.2019 Скандално за колите на БГ Тол! Оказа се, че нямат законови права да ни
спират
14.11.2019 Обявиха тарифата на тол таксите! Вижте колко ще плащаме
18.09.2019 Отстраниха проблем, свързан с продажбата на електронни винетки
04.09.2019 Шофьор си изпати много лошо, тръгна за "Хижа Здравец" без винетка!
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).