С 3 000 000 лева ремонтират пътя Карлово - Баня

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:22 / 13.09.2017
3667
3 милиона лева са отделени за ремонт на пътя Карлово - Баня. Това каза в сутрешния блок на радио "Фокус" кметът на Карлово Емил Кабаиванов. По думите му трасето е с дължина 8 км, като сериозни ремонтни дейности по него не са били извършвани през последните 30 години. През миналата година е била инициирана подписка за спешен ремонт на участъка. "Цялото движение от Карлово и региона към Пловдив минава през него. 

Първоначалният бюджет на ремонта, който трябваше да бъде реализиран преди 2 години, но за съжаление средствата бяха насочени към друг участък от републиканския път извън Пловдивския регион - беше 12 милиона. Сега той е 3 милиона, но и с тези средства ще може да бъде подменен изцяло асфалтът. Надявам се, че слоевете ще бъдат два: базов и износващ, както и да бъде ремонтирана прилежащата към пътя техническа инфраструктура", обясни той. 

Емил Кабаиванов каза, че 400 000 лева е годишната субсидия на държавата за поддръжка на инфраструктурата в общината, които обаче се оказват недостатъчни. Приоритет ще бъде ремонт на пътя Карлово - Дъбене - Войнягово - Климент, чиято реализация ще се случи по ОП "Развитие на селските райони", а подписването на договора предстои, коментира още градоначалникът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).