Разследване: Как кметът на Стамболийски се сдоби с 5 апартамента на морето?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:34 / 18.02.2020
14631
Кметът на община Стамболийски и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област Георги Мараджиев се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. Това установи разследване на Би Ти Ви. В данъчната си декларация Мараджиев е посочил, че е продал 6 декара земя край Цалапица за баснословните 2,5 млн. лева. "За мен това е фиктивна сделка. Няма такава цена на земя в региона", твърди общинският съветник Атанас Мавродиев.

Не е тайна, че той и кметът са в конфликт. Въпросната земя е под халетата на предприятието на семейната фирма на Мараджиеви и тя е била купена от сина им при по-ниска данъчна оценка. Сделката е вписана в декларацията на кмета пред Сметната палата, за да се оправдае вероятно покупката на 5-те апартамента на морето. Според съветника Мавродиев на практика синът подарява пари на баща си.

"А той откъде има 2,5 млн. лева?", пита общинарят. Опитите на медията да разговаря с кмета ударили на камък. Последният път било на Трифон Зарезан. Тогава управникът, облечен в ямурлук, отказа да отговаря на въпросите на Би Ти Ви, защото бил в народна носия. Въпреки готовността им да изчакат да се преоблече, той пак не откликнал. Жители на Стамболийски са подали сигнал в антикорупционната комисия, чийто нов шеф e Сотир Цацаров.

Виж коментарите (7)

Още по темата (3):
19.02.2020 ИК на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев
18.02.2020 Пълен запис на скандална пресконференция на Георги Мараджиев
18.02.2020 Трус! Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ!
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).