Районният съд в Асеновград отново конфискува половин автомобил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 24.06.2005
1272
Районният съд в Асеновград отне в полза на държавата една втора идеална част от лекия автомобил на Борис Асенов /45 г./. Той е признат за виновен в това, че през месец април е управлявал МПС след употреба на алкохол /1.77 промила/ и освен това при извършената проверка противозаконно е попречил на полицейски служител да изпълни задълженията си по пътен контрол.

Подсъдимият живее в с. Караджово. На 25 април т.г. изпил една двулитрова бутилка бира. Около 23.00 ч. се качил на лекия си автомобил ВАЗ 2107 и се отправил към центъра на селото, за да си купи ракия. В това време двама полицейски служители изпълнявали задълженията си по контрол по пътищата. Те забелязали подсъдимия и му подали сигнал със стоп-палка за извършване на проверка. Въпреки, че възприел подадения му сигнал, поради употребения алкохол, подсъдимият не се подчинил и рязко увеличил скоростта си на движение. Това наложило органите на реда да предприемат преследване по улиците на селото. Те застигнали подс. Асенов извън населеното място и му извършили проверка. Било установено, че концентрацията на алкохол в кръвта му е 1.77 промила. След това той бил задържан за 24 часа.

Съдия Мария Пейчева наложи на подсъдимия наказание 1000 лв.за двете извършени деяния и го лиши от право да управлява МПС за срок от една година. Тъй като лекият автомобил е съпружеска общност тя отне една втора част от него в полза на държавата.

За втори път тази седмица Асеновградският съд отнема част от лек автомобил на водач шофирал след употреба на алкохол. Преди дни беше отнет половината автомобил на Асеновградчанин, който бе заловен да го управлява с концентрация на алкохол в кръвта си 1.3 промила.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
22.01.2009 Ще отнемат колите на пияни шофьори?
12.04.2006 Росен Димов се отказа да конфискува автомобилите на пияни шофьори
20.06.2005 Районният съд в Асеновград конфискува половината автомобил на пиян шофьор
07.06.2005 Конфискацията на автомобилите на пияни шофьори не намаля шофирането в нетрезво състояние
Още новини от Регионални новини:
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).