Първият Фестивал на уличното изкуство бе открит в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 09.04.2016
1885
Днес официално бе открито първото издание на Фестивала на уличното изкуство "Брилянтин" 2016, който се организира от местната комисия за борба срещу противообществените прояви за малолетни и непълнолетни към Общината по повод 12 и 15 април. Това съобщиха от пресцентъра на община Асеновград.

През идващите два ни гостите ги очакват емоции, адреналин и музика. Завладяващ спектакъл с участието на денс формация "Косара", клуб по спортни танци "Асеновец", танцов състав "Ади", денс формация "Индиго" и вокална формация "Калина-Малина" зарадва малки и големи събрали си пред НЧ "Родолюбие". 

Забавлението продължи с открит урок по танци, в който се включиха над 30 деца, танцувайки неуморно. Тези, които не танцуваха се забавляваха с работилниците на ЦОП, ДЦДУ и градска билиотека "Паисий Хилендарски" или на базара на Соня Ботева и Васка Велкова. 

Приятелката на пролетта Соня пък се грижеше за цветните личица на най-малките, които рисуваше с огромно желание. Фестивалът продължава с пълна пара, както следва: 

Демонстрация по каране на скейтборд и игра на хек, която ще се проведе следобед на второто ниво на площад "Академик Н. Хайтов", в късния следобед любителите на адреналина ще могат да разгледат изложението на мотори, тук, пред читалището.

Съботният ден ще приключим подобаващо с прожекция на класическия "Брилянтин" от 17.00 часа в Градската библиотека. С този филм, приятели, Джон Траволта затвърди позицията си на най-магнетичната звезда за цяло едно десетилетие и е американски дебют на чаровната Оливия Нютън-Джон. 

Това не е само носталгичен поглед към 50-те години на миналото столетие, а енергичен и вълнуващ мюзикъл по всички правила на добрата комедия и любовната история, събрал в себе си и най-известните хитове на това време.

Но изненадите предстоят и в неделя, когато децата от спортен клуб "Хамон" ще демонстрират бойните си умения пред нас, а за настроението на най-малките ще се погрижи любимата ни аниматорка Соня. 

Разбира се, поле на изява ще предоставим и на младите ни таланти по време на конкурса за най-добър млад художник, който ще се проведе в двора на Професионална гимназия "Патриарх Евтимий" /МУЦ-а/, докато вътре в училището възпитаничките на гимназията ще фризират всички момичета, които желаят да се включат в дефилето с хвърчила. 

През неделния ден ще се играе шах на открито пред читалището. Много смях, чудеса и изненади очаква гостите на фестивала на самия финал утре, точно в 17.00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).