Пълен запис на скандална пресконференция на Георги Мараджиев

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (5)
14:21 / 18.02.2020
13433
Както вече ви информирахме, Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Ето какво каза преди минути по този повод пред камерата на Plovdiv24.bg самият той:

"Показвам ви договор за кредит от 1992 година за 100 000 лева с над 50 процента лихва - започнал съм бизнеса с този кредит. Оттогава съм развивал бизнеса само със съпругата и сина ми. Относно нещата, тиражирани по БТВ, отказах им интервю. Казах на разследващия журналист, че източниците му на информация са ненадеждни. Атанас Мавродиев е осъден за неправомерно присвояване на евросредства, това никой не го провери. Аз съм назначил жена му в общината като юрисконсулт, а после я уволни заради некадърност. Как може журналист да не си провери информацията?

Преди да стана кмет, съм се занимавал с частен бизнес. Има декларация за парите, които притежавам аз и моята съпруга от 2015 година. В нея пише, че притежавам 3 апартамента в Слънчев бряг, преди да стана кмет. Имам тези благодарение на фирмата, която съм развил. Получил съм 300 хиляди лева от 60% от фирмата ни, а жена ми 95 хиляди лева. Синът ми получава 95 хиляди лева през 2013 година. Това е преди да стана кмет, след 2015 не участвам във фирмата. 

Колкото за нивата, която съм продал за 2,5 милиона лева. Никога аз не съм продавал нива. Това е парцел с всичката инфраструктура по него, това е нещото на моя живот. Фабриката е била дом мен и семейството ми като рожба.

Мавродиев твърдеше, че фабриката се продава за 2 милиона лева. Продал съм я на фирмата, а не на сина ми. Аз решавам на кого ще го продам и това е мое право. Продал съм имота малко над пазарната оценка. Естествено, че ще го продам на сина ми, това е моят избор. Като кмет имам право да продавам и да си купувам жилища.

Аз съм си платил за тези покупки. Мога да си купя и 10 апартамента, като имам пари и съм си платил данъците. Това е 30 години семейна работа. Да излезе някой и да каже, че продавам ниви на милиони левове, е смешно. 2019 година закупувам апартамент, аз не мога да го декларирам сега. Аз имам 4 апартамента на името на Георги и Росица Мараджиеви. Мен не ме интересува какво купува синът ми. 665 хиляди лева имам декларирани".

Какво още каза Мараджиев - гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (3):
19.02.2020 ИК на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев
18.02.2020 Трус! Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ!
18.02.2020 Разследване: Как кметът на Стамболийски се сдоби с 5 апартамента на морето?
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).