Пълен абсурд: В пловдивско село топят сняг и събират вода от улуците, за да поддържат хигиената си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:56 / 19.02.2023
14631
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да разкаже за сериозен приблем, с който жителите на село Бойково са се сблъскали последните два дни. Ето за какво точно става въпрос:

Добро утро, пиша ви от заснеженото планинско селце Бойково, където вече втора сутрин се будим с надеждата, че като врътнем кранчето на чешмата ще текне вода, но уви чудото не се случва. Такава е ситуацията в голяма част от селото. Поводът, селото да е изпълнено с хора е провелото се вчера кукерско тържество, което премина при страхотно време и организация и завърши с хоро под съпровод на оркестър на живо. Имаше много местни и много гости на селото, но празникът беше помрачен от липсата на вода за елементарни нужди. В нашето семейство и не само топим сняг, който слава богу все още е в изобилие, събираме с кофи водата от улуците, за да поддържаме поне тоалетните си.

Всичко започна в петък към 17 часа, когато водата изчезна, а селото започна да се пълни за предстоящия празник. Някак си си организирахме вечеря със суха храна и си легнахме неизмити, за да си починем и съберем сили за предстоящия празничен ден. На сутринта, вода пак нямаше. Кола на ВиК посети селото, но останахме с убеждението, че се поразходи и си тръгна, защото вода пак не се появи по домовите ни. Аз лично направих опити да се свържа с ВиК, но на телефона не отговаряха. 

Снощи си легнахме отново с пълни мивки със съдове, без възможност за къпане и миене, но все пак щастливи от вчерашния празничен ден. Тази сутрин осъмваме отново без вода, готови за нови импровизации със сняг.

В заключение ви изпращам снимки от кукерския празник, а не от пълната с чинии мивка.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).