Прокуратурата в Пловдив защити мъж, шофирал нерегистриран мотопед

Автор: Георги Василев
Коментари (26)
19:49 / 28.04.2020
18582
Служители на реда от районното в град Раковски глобиха фермер от село Белозем, защото го спипаха да кара мотопед "Балкан 50“, който не бил надлежно регистриран в република България. За нарушението мъжът отнесе акт по Закона за движението по пътищата, а глобата е 200 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Униформените не се поинтересували защо мъжът кара такъв мотор и къде отива с него, а директно му написали акта и го предали на прокуратурата и съда, където мъжът обжалвал наложеното наказателно постановление.

При преглед на материалите от прокуратурата се оказало, че мъжът използвал мотопеда само за предвижване по второкласни пътища до зеленчукови насаждения. Освен това превозното средство било възможно най- ниския клас и най- малката мощност. От обвинението сметнали, че такова нарушение не представлява престъпление.

Все пак с казусът се занимавал и съдът. Там станало ясно, че мотопеда, управляван от нарушителя е бил с налична регистрация, извършена от неговия баща преди около 25 години, като самото МПС впоследствие не е било пререгистрирано.

Според съда, вместо полицията да издава наказателно постановление за пренебрежително незначимо нарушение е следвало да не налага съответната глоба, а да предупреди жалбоподателя устно или писмено, че при повторно извършване на нарушението ще му бъде наложено административно наказание.

Така глобата била отменена. Съдебното решение подлежи на обжалване.

Виж коментарите (26)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).