Прокуратурата поиска отмяна на акт за местността "Клептуза" край Велинград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:23 / 02.03.2023
6848
От Върховната административна прокуратура (ВАП) протестират пред Върховния административен съд (ВАС) заповед на министъра на околната среда и водите за защитената местност "Клептуза“ край Велинград, съобщиха от прокуратурата. Прокуратурата иска отмяна на акта на министъра на околната среда и водите.

Със заповед на министъра на околната среда и водите от 22 ноември 2022 година е актуализирана площта на защитената местност "Клептуза“ в землището на град Велинград от 3440 дка на 4048, 415 дка, което е с повече от 680 дка.

"Визираната заповед е издадена по облекчената процедура по чл. 42, ал.6, вр. ал. 5 от ЗЗТ. Този ред се прилага, когато не се променят определените граници на защитената територия. В случая обаче, след като се увеличава площта на защитената местност, то неминуемо се коригират границите ѝ", мотивират се от държавното обвинение.

Прокурор е установил, че при издаването на заповедта на министъра на околната среда и водите са допуснати съществени нарушения. Те са административнопроизводствени, допуснато е противоречие с материално правни разпоредби и несъответствие с целта на закона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).