Приключи изграждането на жп надлеза до гара Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:19 / 15.03.2018
3376
Днес бе подписан Акт 15  за приемане на строежа на новия пътен надлез на км. 137+336.54 в района на жп гара Стамболийски. Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия, която да подпише Акт 16  и издаване на разрешение за ползване. Надлезът е изграден на мястото на съществуващ прелез в зоната на гарата , с което се елиминират рисковете от инциденти при пресичането на железопътната линия и автомобилния транспорт.                                 

На 19.08.2016 г. между УО на ОПТТИ и ДП НКЖИ е сключен Договор № ДОПТТИ-14/19.08.2016 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос І "Развитие на железопътната инфраструктура по "основната“ Трансевропейска транспортна мрежа“ на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура“, за изпълнение на проект "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа – изграждане на четири броя пътни надлези“.

Проектът включва:

· "Изграждане на нов пътен надлез на км. 107+423.59 в междугарието Септември–Пазарджик“;

· "Изграждане на нов пътен надлез на км. 132+592.42 в междугарието Огняново – Стамболийски“;

· "Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в района на гара Стамболийски“;

· "Изграждане на нов пътен надлез на км. 146+269.20 в района на гара Тодор Каблешков“

Основната цел на проекта "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа – изграждане на четири броя пътни надлези“ е да бъде изградена железопътната инфраструктура в съответствие с нормативните изисквания за безопасност и надеждност при нормална експлоатация на железопътната линия, както и да бъдат спазени нормативните изисквания за премахване на пресичанията на железопътната линия на едно ниво с друг вид наземен транспорт.

Реализацията на проекта ще доведе до премахване ограниченията за скорост и капацитет на потоците на железопътния трафик, съответствие на железопътната инфраструктура с европейските изисквания към TEN-T коридорите на основната мрежа и с политиките на ЕС за устойчивото развитие на железопътния транспорт в региона. 

Обособена позиция 3. "Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в района на гара Стамболийски“

Надлезът е изграден на мястото на съществуващ прелез в зоната на гара Стамболийски. Надлезът е в прав участък и е 8 отворен, проектиран съгласно БДС EN (Еврокодове) и премоства четири коловоза и две улични връзки. В съоръжението са вложени 5.5 млн. лева. Габаритът на новия път е Г9, но в обсега на надлеза той се разширява и включва 7.00м. пътно платно и два тротоара по 2.45м. всеки, при 15cм. регула. Общата ширина на надлеза е 12.40 м.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).