При спецакция разбиха наркооранжерия в пазарджишко село

Автор: Силвия Станева
Коментари (1)
13:24 / 09.05.2020
16145
Служители на сектор "Криминална полиция" при полицейското управление в Пазарджик разкриха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия.

Екипите на сектора атакували къща в пазарджишкото село Главиница, обитавана от 47-годишния В.П. – руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни. В помещения от жилището служителите установили изградена и оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка.

Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие. Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 грама масло от марихуана извлечено с помощта на преса. Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната. В хода на извършеното претърсване са открити още три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота.

Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. В.П. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик първоначално за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.                 

  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).