Пращат погълналото метадон момченце да живее при баба и дядо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:57 / 26.05.2010
2786
Районна прокуратура - Пловдив възложи проверка на органите на полицията при РУП-Труд, по повод сигнал на кмета на Рогош за натровено две годишно дете от селото, погълнало метадон. За ужасяващия случай пръв съобщи Plovdiv24.bg в събота.

Наред с указаните на полицията действия за изясняване на обстоятелствата, при които е станал инцидентът, е възложено изготвянето на социален доклад на Дирекция „Социално подпомагане", Отдел "Закрила на детето". В резултат на извършено проучване е изразено становище, че е необходимо извеждане на детето от семейството и в негов интерес е то да бъде настанено в семейството на бабата и дядото по бащина линия, които според социалните работници са в състояние да полагат грижи за невръстния Йоан.

Родителите на Йоан са съпрузи от декември 2006 год. Семейството живеело в Асеновград, но от близо година и половина двамата са разделени и от тогава майката и детето живеят в с. Рогош. В грижите за детето помагала бабата на детето по майчина линия. От началото на месец май 2009 год. майката на детето е на метадонова програма. На 19 май детето Йоан било прието в детското отделение на УМБАЛ "Св. Георги" в тежко състояние, след като погълнало метадон. След проведено лечение, в неделя Йоан бил изписан в добро здравословно състояние.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
29.06.2010 Стартира досъдебно производство срещу майката на натровеното дете
23.05.2010 Натровеното с метадон дете е от Рогош, кметът на селото не знаел за
случая
22.05.2010 2-годишно детенце едва не почина след натравяне с метадон
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).