Полски съд отхвърли всички искания на бащата на Николета и Павел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:35 / 06.02.2010
4177
Състав на граждански съд в Полша взе решение за временно отнемане на родителските права на асеновградчанина Тодор Василев над двете му деца Николета и Павел. Магистратското решение е огласено ден по-рано и според него Василев има право да вижда дъщеря си и сина си само в последната събота всеки месец за времето от 10 до 18 часа. Изрично е описано, че тези срещи следва да се осъществяват само в присъствие на полски съдебен наставник, чийто хонорар следва да поеме Василев. Полските магистрати са определили и месечна издръжка, която бащата оттук насетне се задължава да изплаща в размер на осемстотин български лева.

Имах полски адвокат на процеса, не успях лично да се явя, но разбрах, че всички мои искания са били отхвърлени. Показах документи за заплатата ни от четиристотин лева, настоях и за по-нормална възможност да контактувам с децата си, но няма ефект, каза вчера Василев. За времето от август миналата година до момента не съм имал и един нормален телефонен контакт с децата си. Помолих поне да ги чуя на Коледа, но майка им Барбара ми обясни, че те не желаели това, допълни той. Тодор изрази съжаление и от обстоятелството, че е помолил българския консул във Варшава само да присъства на процеса от миналата седмица, но в съдебна зала никой от посолството не се е появил.

Нали се сещате колко е възможно оттук насетне да пътувам до полския град Дембице, където живеят Николета и Павел, за да имам едва шест часа право на контакт с тях. Та разстоянието е 1350 километра, каза отчаяният баща. Той припомни, че и трите му опита да подаде молба за бракоразводно дело в България са получили категоричен отказ. Аргументът е бил, че такова вече е заведено от съпругата Барбара в Полша.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (11)

Още по темата (31):
23.10.2009 Полякинята Барбара отказва медиация по казуса с Николета и Павел, нямала пари да плаща
22.08.2009 Съседите на Николета и Павел: В България няма закони!
21.08.2009 Органите, имащи отношение по случая с децата от Асеновград, загърбили емоциите в интерес на закона
21.08.2009 Не позволяват на Тодор Василев дори да чуе децата си
20.08.2009 Отведоха в Полша и момчето на Тодор Василев
19.08.2009 Освен Полша, с международния съд плаши България и Тодор Василев
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).