Полицията хвана двама дилъри на наркотици, съдът им даде условна присъда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:35 / 10.10.2017
2122
Двама дилъри на наркотици получиха осъдителна присъда "лишаване от свобода", след като бяха разкрити от служителите на реда в Първомай. Специализираната операция е проведена в началото на месеца под ръководството на окръжната прокуратура. След придобита информация, че в магазин за цигари и алкохол в града се разпространяват наркотични вещества, криминалистите предприели процесуални и следствени действия. 

На излизане от търговския обект били заловени младежи на 20 и 18 години, които носели общо около 15 грама марихуана и 1,7 грама хашиш. Вътре пък бил задържан 21-годишен служител, в чиято чанта разследващите открили метален гриндер, близо 2 грама марихуана и 0,128 грама амфетамин. Тримата са били отведени в районното управление за срок до 24 часа. 

В хода на образуваното бързо производство по чл. 354а, ал.1 от НК, с постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив мярката на двамата по-възрастни първомайци била удължена до 72 часа. След разглеждане на материалите в Пловдивския окръжен съд, на 6 октомври те са признати за виновни и осъдени с "лишаване от свобода" за 1 година и 6 месеца, с изпитателен срок от 3 години, и глоба от 2500 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).