Полицейска акция в Асеновград разкри незаконен шивашки цех за производство на маркови дрехи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:35 / 24.02.2023
17816
Поредна специализирана полицейска операция се проведе днес в рамките на превантивните мерки за предотвратяване на закононарушенията в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област. Тя се реализира от служители на РУ-Асеновград, секторите "Пътна полиция“ и "Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление. Това съобщиха от пресцентъра на МВР - Пловдив.

Участваха и представители на ТДНАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.Работата на смесените екипи беше на територията на Асеновград, Садово и селата Боянци, Болярци, Караджово, Богданица и Чешнегирово.

Проверени са 232 лица и 182 МПС, 28 търговски обекта, 8 питейни заведения и 4 пункта за черни и цветни метали.

Към 16 ч., за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 27 акта и 50 глоби с фиш. Допълнително са връчили и 50 електронни фиша.

В три от случаите административно отношение е взето и от инспекторите на ТДНАП и ОДБХ.

В хода на операцията, в Асеновград е разкрит шивашки цех с готови изделия с поставени знаци и надписи на защитени търговски марки, без съгласие на правопритежателите. Иззети са множество артикули, както и използваните за незаконната дейност машини, заготовки и елементи.

За срок до 24 часа е задържан собственикът на производствената база. Образувано е досъдебно производство по чл. 172б от НК. Процесуално-следствените действия продължават, предстои да бъде уточнен точния брой на конфискуваните стоки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).