Планина от боклуци отчая семейство

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
08:50 / 10.09.2017
4650
Читателка на Plovdiv24.bg изпрати кадри от нерегламентираното сметище, появило се директно пред входа на къщата й в село Белащица с единствената надежда  компетентните органи да се самосезират и почистят терена. Ето патилата на семейството:

"Имаме лятна къща с двор в село Белащица, област Пловдив. Имотът е разположен на две улици - "Иглика" и "Пети януари". Пред входа на ул. "Иглика" има позиционирани 3-4 контейнера за отпадъци, два от които счупени. Няма да описвам гледката около тях, видна е от снимките (направени на 4 септември), който Ви изпращам. Голяма част от изхвърлените материали се разпростират и по протежението на ул. "Пети януари" в непосредствена близост с ограда на имота. 

Гледката е твърде нелицеприятна, а миризмата - непоносима. Дължа да отбележа, че този ужас не е от 2017 г. 

През 2015 г. и 2016 г. сигнализирах на кметовете на община Родопи и село Белащица. Увериха ме, че "разпиленият отпадък ще бъде почистен от кметството на с. Белащица". До момента обещанието не е изпълнено, боклукът се увеличава. Голяма част от изхвърлените материали се разпростират и по улица "Пети януари", в непосредствена близост до оградата на имота. Опасявам се, че може да пострада и оградата, тъй като се изхвърлят обемни предмети - предна броня от лек автомобил, прахосмукачка, големи камъни от строеж и др. 

В писмата има и укорителна нотка. Напомнят ми, че съм задължена да поддържам прилежащите към имота територии в приличен вид, което се опитвам да правя, но не успявам да насмогна на селските къщи и боклуците им. Кофите за смет и отпадъците около тях заемат 15-ина и повече метра по продължението на двора, и то от двете му страни. Така че съветът за "приличен вид" на "прилежащите тротоарни площи" не е изпълним, а и тротоари не се виждат."

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).