Пияният с джипа влачил майката и детето й 20 метра след удара

Автор: Васил Динев
Коментари (12)
13:49 / 28.04.2016
9685
Районна прокуратура-Карлово наблюдава досъдебно производство срещу Златан Р., на 48 г. от Карлово, за причиняване на средна телесна повреда при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, над 1,2 промила, и на пешеходна пътека.

На 27 април 2016 г., към 17,30 часа, Златан Р., управлявал автомобил "Сузуки Витара" по бул. "Освобождение" в Карлово. На пешеходната пътека пред него бил спрял лек автомобил, марка "Шевролет Нубира", който дал предимство на 34-годишната Д.П. и 3-годишния й син да преминат. 

Златан Р. не спрял, ударил лекия автомобил пред него, заобиколил го и блъснал жената и детето, които се движили по пешеходната пътека.

До момента е установено, че автомобилът, шофиран от него, е влачил по пътното платно пострадалите около 15-20 метра и е спрял на тротоара на булеварда.

Пострадалите били откарани в болницата за лечение. Според първоначалните изследвания Д.П. е с фрактури на две ребра, спукан таз и други външни наранявания. 

3-годишното дете също е с травми, но по-леки. На място е взета проба за алкохол на Злтан Р. с технически уред "Алкотест дрегер", който отчел 2,2 промила.

С постановление на наблюдаващия прокурор той ще бъде задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем по чл. 343 ал. 3 предл. 1-во и предл. 5-то във връзка с ал. 1 буква "б" предл. 2-ро и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес Районна прокуратура-Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. 

До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и др. Пробата за алкохол на водача на втория лек автомобил е отрицателна. На Златан Р. е взета и кръвна проба.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово продължават активните процесуално-следствени действия по случая.


Виж коментарите (12)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).