Петър Неделев, кандидат за кмет на община Стамболийски: Ще оставим в миналото страха от досегашното управление на общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 10.10.2023
4392
"Оставихме зад гърба си първата десетдневка на предизборната кампания за местна власт. Като кандидат за кмет на Община Стамболийска имам добре подготвена платформа за управление, която вече представям пред хората. Още при първата част на акцентите по сектори на тази платформа аз насърчих моите съграждани на мой личен мейл да пращат въпроси, коментари, идеи, критики по предложените акценти. Вярвам, че това ще предизвика активност до самия край на кампанията , а и след това при вече изработването на реалната програма за управление на Общината.“ Това сподели след поредица срещи с избирателите си Петър Неделев, кандидат за кмет на община Стамболийски под номер 68 в интегралната бюлетина, издигнат от МК "Алтернативата за гражданите“.

"В същото време именно през тези първи десет дни на кампанията се случи нещо много полезно за избирателите на Стамболийски. И хората го разбраха без предварително готвени предизборни аргументи, а по най-логичния начин- през реалността. Разбраха, че е време да се сложи решително край на недопустимото манипулиране през директни лъжи и клевети на досегашния кмет на Общината. Разбраха, че не е нормално кметът на общината да ползва властта, дадена му от хората , в изключително лична изгода, да ползва силово властта с ясното съзнание, че лъже хората.

Разбраха, че не е нормално един страхливец, който не може достойно да води предизборна надпревара с конкуренти, да продължава да бъде кмет. Разбраха, че е абсурдно в 21 век в една добра община кметът да ползва уж медийна територия като откровена бухалка срещу неудобни противници“, изброи кандидатът за кмет.

"Изброих всичко това, за да стане ясно, че сме били прави, когато преди месец заявих, че най-важното за тази кампания е хората на Стамболийски да сложат край на страха! Да спрат да се страхуват и да спрат да вярват, че бъдещето на този град и община, тяхната работа и отдих зависят от един самовлюбен управленец.", каза още той и уточни:

"Случилото се последната седмица е красноречиво доказателство за всичко това, което заявявам. Ето накратко онова, което преживяхме заедно тези дни, разказва Неделев: В самия край на мандата и при реално вече изтекъл такъв, изпълняващият временно длъжността кмет получи внезапното прозрение да се смени статута от публична общинска в частна общинска земя на имота, придобил известност като езерото на Кубадински. В същото време абсолютно недопустимо и в противоречие със закона досегашният кмет, Георги Мараджиев, лично и през угодна местна платформа обяснява как това му била лична идея и непременно ще се случи. За целта отиващият си от мандат Общински съвет, огромна част от който също са в предизборна кампания, трябваше да бъде употребен като гумен печат.

Е, не допуснахме това да се случи. Обявихме публично и по най-коректния ред, през огласяване на докладната записка, какво се възнамерява да се случи и призовахме към протест. Но, забележете, не става въпрос за протест срещу персонално някого, а пред институцията Общински съвет. Разбира се, не посмяха да го направя, отложиха сесията с внезапно появили се аргументи, че е предизборна кампания, все едно, че не знаеха, че сме точно в такъв период.

Но наглостта не спря дотук. Мараджиев си позволи буквално да насъска жителите на град Стамболийски да дойдат и да протестират пред един от обектите на семейния ми бизнес с аргумента, че незаконно съм ползвал за паркинг общинска земя. И това намерение на Мараджиев пропадна, след като публично огласих, че имотът законно за закупен преди години и има надлежни документи за това. Отмениха протеста като го обявиха за ….. победа.

А всъщност истинската победа предстои в края на месеца и тя ще бъде окончателно оставяне в миналото на страха от кмета на Стамболийски, защото е време за честно управление!", заключи накрая Петър Неделев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).