От дъждовете къща се срути в родопско село, хората отказват да я напуснат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
20:25 / 16.07.2019
8621
Къща се срути от дъждовете в доспатското село Црънча, но обитателите й майка и син отказват да я напуснат. Сградата рухнала изведнъж при поредния порой. През това време минавала жена през улицата, но е невредима.

В къщата живеят Фиданка и синът й Красимир Долапчиеви.

"От срутването от едната страна на къщата вече се вижда всичко вътре в стаите, няма я цяла стена на сградата. Дървета подпират част от единия ъгъл на къщата, от другата страна пукнатините в стената са разширяват постоянно в големи дупки и е много нестабилна. Покривът се е огънал, затворихме улицата, защото може да убие човек", коментира кметът Юли Делибашев.

В селото негодуват, тъй като не могат да минават изобщо, а къщата е в центъра му. Не могат да минават с автомобилите си. Долапчиеви отказват категорично да я напуснат. "Предложен им е фургон, има къде да отидат, но отказват. Казват, че общината трябва да им построи къща. Сградата е много опасна, но дори да напуснат нищо не можем да направим, няма решение, защото е частна собственост, няма как да я разрушим", казва кметът.

На място дошла полицията, за да изведе обитателите със заповед, но двамата подписват, че сами ще носят отговорност за себе си и отказали да я напуснат, пише "24 часа".

Виж коментарите (13)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).