Осъдиха тракторист за смъртта на моторист, който карал без книжка, много пиян и със 117 км/ч

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
14:53 / 14.06.2022
15313
Четири години след трагичния инцидент, приключи делото на първа инстанция срещу Милко Митов, който бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

30-годишният мъж бе признат за виновен в това, че на 15 юли 2018 година е нарушил правилата за движение при управление на трактор "Джон Диър“ на пътя между селата Чоба и Болярино, като предприел маневра завой наляво, за да напусне пътното платно, без да пропусне идващия зад него моторист. Последвал удар, при който управлявалият мотора Иван Петров губи живота си.

В съдебната зала обаче стана ясно, че загиналият не е притежавал свидетелство за управление на мотора, движил се е със скорост доста над позволената (117 км/ч), а освен това е бил много пиян, тъй като са отчетени 3,77 промила алкохол в кръвта му. Преди трагичния инцидент пострадалият Иван Петров пил вкъщи и дори искал да качи сина си на мотора и да го вози към язовир в района, но майката на детето категорично му забранила, след като видяла какво е състоянието му.

По делото бе приета авто-техническа експертиза, подписана от 3 вещи лица. Според тях сблъсъкът е станал при спрял трактор, няма спирачен път на моториста, въпреки че е съществувала възможност за реакция от негова страна. Държавното обвинение поиска от съда 2-годишна условна присъда за обвиняемия, като изпълнението й да бъде отложено за срок от 4 години.

В крайна сметка съдия Елена Захова прецени, че загиналият моторист също има вина за възникналия инцидент. Тя осъди Милко Митов условно на 9 месеца лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок. Свидетелството за управление на Митов се отнема за 9 месеца, като освен това той трябва да плати разноски по делото в размер на 6834 лева.

Адвокат Георги Сидеров, който защитаваше обвиняемия, бе категоричен пред Plovdiv24.bg, че със сигурност ще обжалва решението в предвидения от закона срок.

Виж коментарите (7)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).